Tinycontrol Lan Controller v3

Tinycontrol Lan Controller v3
Вашата цена с ДДС (20.0%)
150.95 лв
✅ В наличност 10+ Бр.
Delivery Планирана Дата Доставка на Куриер до Вас 15-05-2024
Tinycontrol
Производител
Продуктов номер
LANKON-008
Продуктов Код
RL002.503
Гаранция
24 месеца

Описание на продукт

Това е автоматичен превод. Оригиналния текст може да видите тук

Това е напълно ново устройство със значително разширена функционалност в сравнение с версия v2. Той действа като уеб сървър, който представя показанията на различни видове сензори: температура, влажност, напрежение, ток, събития и ви позволява да управлявате дистанционно до 6 изхода. Устройството е проектирано и произведено в Полша.

Усъвършенстван хардуер

В новата версия са добавени усилватели за измерване на малки сигнали - това е възможно, например, просто и безопасно измерване на AC ток. Има и изходи за управление на ШИМ, например яркостта на светлините или скоростта на електрическия мотор и моделиране на серво управление. За по-лесно инсталиране при отдалечени инсталации плочата може да се захранва от PoE. Актуализирането на софтуера от потребителя вече е много лесно.

Ново разширение

Новата версия означава и нови възможности за разширяване - освен релси 1wire за четене на температура е наличен I2C сериен порт, към който са подготвени съответните сензори. Вече е наличен сензор за влажност и температура AM2320. Има и нова сплитер шина 1wire с I2C и нови релета на платката. Сплитер и PCB релета са на основата могат да се монтират на DIN шина.

Нов комуникационен протокол

В допълнение към използваните в предишната версия на HTTP и SNMP за обмен на данни с други устройства, също така е добавена поддръжка за нов протокол MQTT, разработен и предоставен от IBM за IoT приложения. На базата на този протокол ще бъде достъпна услугата за дистанционно събиране на данни, обработка и преглед на данни, изпратени от Lan Controller, както и контролни изходи, дори когато устройството е зад рутер.

Модерен уеб сървър

Приложеният ефективен 32-битов процесор помогна за създаването на модерен уебсайт с висока функционалност с помощта на модерни инструменти. Падащо меню, функционална графика, плъзгащи се кутии и бутони решават за удобна употреба. Освен това можете да активирате и деактивирате видимостта на компонентите и да заредите своя фон, което създава страхотни възможности за конфигуриране и приложение за напреднали потребители, които искат да персонализират контролера според вашите изисквания.

Поредица от събития

Новата версия има по-разширена функция за програмиране на дейности при изпълнение на условието на един от сензорите. Сега можем да проверим условията едновременно на два входа и да зададем булевия оператор, когато изходът трябва да бъде управляван. Можем лесно да конфигурираме и добавяме нови редове на нашата „програма“.

Планировчик

Полезен за много приложения може да бъде Scheduler, който ви позволява да активирате/деактивирате устройството в определено време или определен период. Ново във v3 е и въвеждането на виртуален изход EVNT. Можем да го използваме като условие в масива от събития, просто като програмираме по този начин времето и обстоятелствата на включване на събитието. Новият планировчик за изглед го прави по-лесен за използване, предоставя широки възможности за задаване не само на деня от седмицата, но и на конкретна дата.

MQTT сървър: mqtt.ats.pl

  • Това е нашето патентовано решение, което допълва функционалността на Lan Controller v3.
  • Достъпът е безплатен за непрофесионални потребители до 5 устройства.
  • Сървърът е предназначен за 4 основни функции (за момента):
  • - събиране на данни, идващи от сензорите на Lan Controller и представянето им в диаграми: Графики, Списъци
  • - настройка на филтри за входящи данни с цел изпращане на MQTT теми: Формат/Филтър/Тема (например за контролиране на изхода на едно устройство въз основа на показанията на сензора на друг контролер на Lan),
  • - контрол според Scheduler с голям капацитет: Управление на задачи,
  • - контрол на Lan Controller от приложението или уебсайта на smart hone - функцията работи правилно независимо от мястото в мрежата.
  • В крайна сметка сървърът ще поддържа други устройства, които използват MQTT протокол.

Технически параметри

LAN ports
Power over Ethernet
8 .. 55V DC
Power type
DC connector, PoE
LAN ports
1
LAN speed
(1) 10/100Mbps
Max. power consumption [W]
0,5 - bez připojeného relé
Power via connector/terminal
8 .. 55V DC
Operating temperature [°C]
-20 up to 85
Weight [g]
50
Width [mm]
68
Height [mm]
39
Depth [mm]
60
Default IP address
192.168.1.100
Default login and password
admin / admin