Masterlan FTP wire outdoor cable Cat5e, PE, 24AWG, 305m

Masterlan FTP wire outdoor cable Cat5e, PE, 24AWG, 305m
Вашата цена с ДДС (20.0%)
109.57 лв
Поръчан за склад
Delivery Планирана Дата Доставка на Куриер до Вас 07-08-2024
Masterlan
Производител
Продуктов номер
OFTP5E24-MS
Продуктов Код
RL004.686
Гаранция
24 месеца

Описание на продукт

Това е автоматичен превод. Оригиналния текст може да видите тук

Този инсталационен FTP кабел с обозначение OFTP5E24-MS е част от продуктовата линия Masterlan - категория 5E и е предназначен за външно структурно окабеляване.

Кабелът се произвежда в екраниран вариант с PE обвивка . Проводниците на кабела са с алуминиева жила, която е покрита със слой мед - т.н. CCA с размер AWG24 . Подобно на други кабели, този се маркира в метри от 1 m в диапазона от 0 до 305 m. Кабелът се доставя в плътна картонена кутия.

Какво е CCA и защо има смисъл днес?

CCA е сравнително нова технология за кабел за данни, при която алуминиевата сърцевина е покрита със слой мед . Медта има отлична проводимост и устойчивост, но е няколко пъти по-скъпа от алуминия . Въпреки че кабелът CCA ви позволява да се възползвате напълно от медта, като същевременно поддържате благоприятна цена и, най-важното, помага за запазването на световните запаси от мед, той не е подходящ за всички видове инсталации. Дори тънък слой мед в CCA кабел осигурява практически същата проводимост само с малко по-високо съпротивление. Как е възможно? Благодарение на електрическия феномен, който наричаме „ефект на кожата“ или „ефект на повърхността“ . Скин ефектът е физически процес, при който електрически ток се насочва към повърхността на проводник . Това явление изобщо не се случва при постоянен ток , така че CCA кабелът не е подходящ за инсталации, където се изисква POE захранване. При електрическо окабеляване, където се използва честота от 50 Hz, явлението е минимално. Мрежите за данни обаче използват променлив ток с много по-висока честота. Качеството на CCA кабела е свързано с намирането на баланс . Твърде много мед е загуба на материал, докато твърде малко мед намалява ефективността и качеството на кабела. Нашите кабели съдържат най-малко 20% от теглото на медта, като по този начин гарантираме параметри, близки до обикновените медни проводници.

„CCA

Свали

https://download.discomp.cz/masterlan/Datasheet_Masterlan_305.pdf
Свали Datasheet
https://download.discomp.cz/masterlan/Datasheet_Masterlan_305_EN.pdf
Свали Datasheet [EN]
https://download.discomp.cz/masterlan/OFTP5E24-MS.pdf
Свали Declaration of Performance

Технически параметри

LAN ports
Category
CAT5e
Shielding type
FTP (F/UTP)
Bandwidth [MHz]
100
Installation temperature [°C]
0 up to 50
Storage temperature [°C]
-20 up to 60
Ethernet support
1000 Base-T
Conductor wire gauge
AWG24
Cable type
Solid
Purpose
Outdoor
Conductor material
CCA
Sheath material
PE
Length [m]
305
Outer diameter [mm)
5,6
Color
Black