Turris Shield - Dedicated Firewall

Turris Shield - Dedicated Firewall
Вашата цена с ДДС (20.0%)
212.23 лв
✅ В наличност 10+ Бр.
Delivery Планирана Дата Доставка на Куриер до Вас 22-05-2024
Turris
Производител
Продуктов номер
FTRS-SSHL05
Продуктов Код
RL008.681
Гаранция
24 месеца

Описание на продукт

Това е автоматичен превод. Оригиналния текст може да видите тук

Turris Shield винаги актуална специална защитна стена. Специализираната защитна стена Turris работи със следната конфигурация - Marvell Armada 3720 1 GHz двуядрен, 1× GWAN порт (RJ-45), 4× GLAN порт (RJ-45), RAM 512 MB DDR3. Turris Shield е устройство, което благодарение на уникална защитна стена защитава цялата ви локална мрежа от вреден трафик от интернет. Свързва се с класически Ethernet кабел между модема и рутера.

За кого е Turris Shield?

Turris Shield е предназначен за потребители, които търсят устройство с лесна настройка, без необходимост от сложна конфигурация . За разлика от други модели от семейството Turris, Shield OpenWrt не включва интерфейса LuCI. Интерфейсът reForis на Turris Shield е оптимизиран за максимална простота. Ако имате нужда от детайлни настройки на всички параметри и възможност за персонализиране на устройството точно според вашите идеи, препоръчваме да се съсредоточите върху устройствата Turris Omnia или Turris MOX.

Безопасност

Защо Turris Shield е по-сигурен от другите защитни стени? Централата на Turris черпи данни от хиляди свързани с интернет сонди по целия свят. Трафикът се анализира автоматично и ако бъде открита атака, се създава актуализация на защитната стена и се изпраща до всички устройства Turris Shield. Трафикът се анализира нон-стоп, актуализациите се създават за няколко секунди и по този начин сте защитени например срещу новооткрит нападател от друг континент. Това ще защити не само вашия компютър, но и всички останали устройства, свързани към мрежата – телефони, таблети, смарт телевизори, игрови конзоли, камери, принтери,...

„Турис

Знаеш ли това…?

3000 атаки

на месец се осреднява за рутер/сървър

50 актуализации

средно всеки ден получава Turris Shield

2 секунди

Всичко, което е необходимо, е Turris да открие атаката и да изпрати актуализация

Лесна конфигурация

Turris Shield може лесно да се конфигурира с помощта на удобен за потребителя уеб интерфейс. Всеки може да се справи с необходимите настройки.

„Турис

Основен VPN

Turris Shield може също да действа като VPN клиент и VPN сървър. Какви са предимствата?

  • Анонимност и сигурност - С криптирана връзка, всички устройства, свързани към вашата мрежа, бродят в интернет с по-голяма анонимност и сигурност. Доставчикът на интернет връзка няма да може да ви проследи и това ще усложни насочването на рекламата.
  • Връзка от всяко място - Можете също така да се свържете с вашия VPN сървър от публична ненадеждна Wi-Fi мрежа, например в кафенета, които обикновено са рай за хакерите.
  • Без дискриминация - Благодарение на VPN е възможно да видите дори онези уебсайтове, които иначе дискриминират посетителите въз основа на местоположението на устройството.
  • Влезте само веднъж - Не е нужно да мислите за влизане във VPN всеки път. Задавате го автоматично веднъж завинаги и за всички устройства, от които се нуждаете.
  • Защита на фирмените данни - VPN функцията на клиента позволява на компаниите да защитават чувствителни данни, дори когато служителите им работят от вкъщи. Администраторът лесно предварително настройва връзката към фирмената мрежа на устройството, а служителят у дома просто стартира Turris Shield.

Разлики спрямо Turris MOX

Turris Shield е базиран на MOX (модул A + C), но с модифициран OpenWRT - Shield съдържа опростено ръководство за инсталиране, където трябва само да въведете потребителско име и парола, и по подразбиране има адаптивна защитна стена, която не може да бъде изключена . Що се отнася до визуалния аспект, в сравнение с MOX, той е сив със синя предна част.

Съдържание на пакета

  • Устройство Turris Shield
  • Захранващ адаптер 12V/2.5A
  • Пластмасово шаси
  • Пач кабел

Свали

https://download.discomp.cz/Turris/Datasheets/shield_cz.pdf
Свали Datasheet CZ
https://download.discomp.cz/Turris/Datasheets/shield_en.pdf
Свали Datasheet EN
https://download.discomp.cz/Turris/Manuals/shield_cz.pdf
Свали Manual

Технически параметри

LAN ports
Design
Desktop
Supported VPN
OpenVPN
Management
Web management
Power type
DC connector
Operating system
Turris OS with an automatic update system
Fans
Without fan
LAN ports
4
LAN speed
(4) 10/100/1000Mbps
Gigabit LAN
Yes
Chassis design
Plastic
Power via connector/terminal
12V / 2,5A
Buttons
Reset
Operating temperature [°C]
0 up to 40
Width [mm]
166
Height [mm]
45
Depth [mm]
114
CPU
Marvell Armada 3720
CPU frequency [MHz]
1000
CPU cores
2
IPv6 support
Yes
Default IP address
192.168.1.1
RAM [MB]
512
Default login and password
Is set by the user at the first startup