Qualcomm и Capgemini предлагат „Частна“ 5G Мрежа,

Qualcomm и Capgemini ще предложат на бизнеса частна 5G мрежа, за да подпомогнат усилията им за цифрова трансформация.

Частната клетъчна мрежа е тази, която осигурява специализиран достъп до конкретен клиент, използвайки лицензиран, нелицензиран или споделен спектър, без ресурси, споделени от трета страна.

Частната 5G може да бъде изградена със или без съдействието на оператор и следвайки този маршрут, клиентите могат да определят мащаба, темпото на разпространение и използваната технология, като същевременно гарантират определено ниво на производителност за своите приложения.

Това, което предлагат Qualcomm и Capgemini, е напълно тествана и утвърдена частна мрежа, която ще бъде по-лесна и по-бърза за внедряване за клиентите. Capgemini ще поеме ролята на системен интегратор, докато технологията на Qualcomm ще осигури оперативна съвместимост на ниво оператор, за да поддържа всички видове свързани устройства и оборудване.

Въпреки че много бизнеси са внедрили частни 4G мрежи, свръх бързите скорости, по-големият капацитет и свръхниската латентност на 5G означават, че критичните за мисията бизнес приложения могат да бъдат захранвани от мобилна мрежа за първи път.

„Индустрията възприема изцяло предложението за 5G частна мрежа и нашето сътрудничество с Capgemini може да им помогне да доставят частни мрежи ... на много повече клиенти в световен мащаб в широк спектър от индустрии и сектори“, заяви Енрико Салватори, старши вицепрезидент и президент на Qualcomm Европа / MEA.

„Вярваме, че има мощни предимства и някои наистина вълнуващи случаи на употреба, които вече са налични в частните мрежи днес, особено когато интегрирате 5G функционалност, подобрена поверителност и всички други функции, които се предлагат с 5G самостоятелно.“

„Това сътрудничество с Qualcomm Technologies има за цел да ни помогне да предоставим опростено, но мощно цялостно решение за частна мрежа за клиенти във всички индустрии“, добави Фотис Каронис, ръководител на групата за 5G и крайни изчисления, Capgemini. „Очакваме клиентите да се възползват от това, за да внедрят решения в голямо разнообразие от потенциални сайтове и случаи на използване.“


IDC прогнозира, че търсенето на частно клетъчно мрежово оборудване в подкрепа на критично важни приложения ще достигне пазарът да достигне 5,7 милиарда долара до 2024 година.